Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Το Οικείο Θέατρο, μια ιδέα του Μίλτου Δημουλή, ιδρύθηκε το 2010 σε αντίξοες συνθήκες όταν η χώρα μας αντιμετώπιζε μια από τις χειρότερες περιόδους της, σε ένα πρωτοφανές αδιέξοδο, κοινωνικό, πολιτιστικό, πολιτικό και οικονομικό.

Απαλλαγμένο από κτιριακές εγκαταστάσεις και συμβατικούς χωροταξικούς περιορισμούς, πήγαινε το ίδιο στους θεατές και όχι οι θεατές σε εκείνο.

Υλοποίησε ανά την επικράτεια ολοκληρωμένες και άρτιες δομημένες παραστάσεις παίζοντας κυρίως σε σπίτια, σε αυλές, σε υπόγεια, σε σχολεία, σε χώρους σπουδαίας ιστορικής αξίας και…όπου υπήρχαν άνθρωποι!!!

ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΙ

Το Οικείο Θέατρο είναι ένα πολυσχιδές καλλιτεχνικό και κοινωνικό όραμα με κύριο στόχο την παραγωγή θεατρικών παραστάσεων. Επιπλέον, η δράση του επεκτείνεται στην ανάπτυξη της Πολιτιστικής Εκπαίδευσης, ιδιαίτερα της θεατρικής αγωγής, σε Εκπαιδευτικά και Κοινωνικά Ιδρύματα, σε Εργασιακούς Χώρους αλλά και μέσα από την εκπόνηση Σεμιναρίων και Συνεδρίων. Παράλληλα επιδιώκει τη συστηματική επαφή και συνεργασία με θεσμικούς πολιτιστικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τέχνης. Τέλος το Οικείο Θέατρο ενδιαφέρεται για τη διεξαγωγή οργανωμένων μελετών και ερευνών με σκοπό την ταυτόχρονη θεωρητική προσέγγιση του θεάτρου και των τεχνών εν γένει.